Bestillingsverk har premiere på åpningen av AMIFF 2020

Bird’s Whistle, (2020) et videoverk  av Jason Havneraas & Kjetil Berge.

Bird’s Whistle, (2020) et videoverk av Jason Havneraas & Kjetil Berge.

Et nytt videoverk som er bestilt av AMIFF har premiere 15. oktober på åpningsarrangementet av festivalen. Kunstnerne bak verket, som heter Bird’s Whistle, er Jason Havneraas & Kjetil Berge. Verket er filmet i Harstad i sommer.

Jason Havneraas og Kjetil Berge skal gjøre en utstilling i foajeen i Harstad Kino under AMIFF 2020, der de oppsummerer retrospektivt sin produksjon fra nordområdene de syv siste årene. Disse arbeidene kommer til å bli skjøtet sammen med et nytt videoverk, produsert i Harstad, spesielt for AMIFF 2020.

Jason Havneraas (f. 1978) er en kunstner som arbeider med fotografi, video og film. Han er født i Aberdeen, Skottland, bor og jobber i Oslo. Han tok sin BA i fotografi fra University of Plymouth, Storbritannia, og hans MFA i Kunstakademiet i Trondheim. Han har hatt en rekke solo-, duo- og gruppeutstillinger blant annet Fotogalleriet, Oslo, Museum for samtidskunst, Oslo, Noplace, Oslo og The National Portrait Gallery, London.

Kjetil Ingvar Berge (f. 1957) er en norsk billedkunstner som jobber med video, fotografi og skulptur. Han er født i Ølen, bor og jobber i London, Storbritannia, men oppholder seg også mye på Kvalnes i Lofoten. I 2006 deltok han på Havanna Biennalen på Cuba. Utvalgte soloutstillinger er Oslo Kunstforening i 1997, Galleri MGM i 2001, LAUTOM contemporary i 2010 og det kunstnerdrevne galleriet Noplace i Oslo i 2013. Han har sin utdannelse fra Slade School of Fine Art i London (1987-1989), Escola Superior de Belas Artes de Lisboa i Portugal (1984-1985) og Bergens Kunsthåndverkskole (1982-1986). Han er blant annet innkjøpt av The Arts Council i Storbritannia, Nasjonalmuseet i Oslo, Jyväskylä Art Collections i Finland, Oslo kommunes kunstsamlinger, ambassaden i London og Norsk kulturråd.

Helene Hokland