Kristian Skylstad er gjestekurator for AMIFF 2020

Kristian Skylstad

Kristian Skylstad

Vi er stolte over å kunne presentere Kristian Skylstad som gjestekurator for AMIFF 2020. Årets tema er “The Space Between Us”.

Kristian Skylstad, som er kunstner og kurator basert i Berlin og driver det kunstnerstyrte visningsstedet Noplace, har valgt årets kunstnerprofiler Mattias Harenstam, Jason Havneraas & Kjetil Berge og Crispin Gruholt.

Mattias Harenstam, Jason Havneraas & Kjetil Berge vil være tilstede for å bidra i presentasjoner, intervju og panel. Crispin Gurholt bor i rødt område i Danmark, og kan derfor ikke være tilsted på festivalen på grunn av Korona.

AMIFF inviterer til paneldiskusjon om The Space Between Us , utarbeidet av Kristian Skylstad. Deltakere: Maria Moseng (filmviter), Mattias Harenstam, Jason Havneraas & Kjetil Berge

Bio:

Kristian Skylstad (født 1982 i Oslo) er en norsk kunstner og kurator som hovedsakelig jobber med fotografi, poesi, collage, video og skulptur. Arbeidene til Skylstad dreier seg ofte rundt individets adferd og følelsesliv, og destillerer de gjennomgripende sosiologiske inkvisisjonene til tekst og fotografisk arbeid ubundet av kontekst. Hans arbeider utforsker menneskelige problemstillinger gjennom iscenesettelse av forskjellige former for kjedsomhet, apati, kynisme og maktesløshet. Skylstads arbeid er assosiert med en generasjon av unge norske kunstnere som på 2000-tallet la vekt på det konseptuelle og postmediale. Hans metoder forfølger og reaktiverer holdningene til Neorealismo og Infrarrealismo. De siste årene har hans primære fokus vært konsekvensene av folkemord, noe som har ført til omfattende studier og fotografiske prosjekter i Silesia (Polen) og Kambodsja. For øyeblikket forholder hans verk seg til kunstig intelligens og sosial fremmedgjøring i forbindelse med teknologisk utvikling. Han bor og arbeider i Berlin og Villa Faraldi.

Skylstad har deltatt i etablering og ledelse av flere kunstnerdrevne gallerirom i Oslo. Hans kunstneriske praksis er kombinert med undervisning og journalistikk, for det meste knyttet til film, fotografi og samtidskunst. Han er grunnlegger og medlem av Noplace (Oslo), som han driver med Petter Buhagen og Hans Christian Skovholt.

Helene Hokland