Kjetil Berge er hovedkurator for AMIFF 2024

Kjetil Berge er hovedkurator for AMIFF 2024 andre år på rad. I fjor valgte Berge BEND IT, MAYBE som tema for festivalen, og i år har han valgt VÁLMMAS ON IT som tema. Les hans kuratortekst her.

Berge er kunstner og han studerte i Bergen, Lisboa og London, og hjemmet hans er på Kvalnes i Lofoten, Norge. Hvert år får stedet besøk av kunstnere og kreative mennesker lokalt og fra andre steder I Norge og utlandet som bidrar til festivalen The Midnightsunscream, et kuratorisk samarbeidsprosjekt som han har initiert og inviterer til, og som er en viktig del av Berges kunstnerpraksis.

Berge har stilt ut på Ryvarden i Sveio, Nordens Hus, Reykjavik, og ble invitert til den 9. Havannabiennalen, der han deltok med ALYANs, en sosial skulptur med performance og evenementer. Han har laget store skulpturelle tårn i Norwich UK, til EAST International, i Belize som del av Paustinia Project, til LaSalle, Singapore og på Nordberg fort, Lista.

I 2013 støttet Nordnorsk kunstnersenter, Fritt Ord, Norsk kulturråd og Nabroad prosjektet Breaking the Ice hvor han reiste midtvinters fra England via Russland til Barents Spektakel, Kirkenes i en isbil. Underveis byttet han iskrem for samtaler om været.

Samarbeid er ofte del av praksisen til Berge. Sammen med Jason Havneraas deltok han på Høstutstillingen i Oslo i 2021. Invitert av Ida Lykken Gosh som medkurator, laget de utstillingen BEND IT på Atelier Nord 2022. I 2024 vant de Fotokunstprisen under Vårutstillingen i Oslo, denne gangen også sammen med Signe Holm.

Helene Hokland