PRESSEMELDING: Festivalprogrammet for Arctic Moving Image & Film Festival 2023 er sluppet!

I Harstad lover festivalsjef Helene Hokland, og teamet bak filmfestivalen, AMIFF et spennende og variert filmprogram og kunstinstallasjoner som tar for seg identitet og tilhørighet i tråd med festivaltemaet, Bend it, Maybe. En viktig forutsetning for filmfestivalen er at programpostene hovedsakelig er av høy kunstnerisk kvalitet, men også at det skal være en bredde i programmet der både kunst og konvensjonell film er representert, og populærkultur og smal kunst eksisterer i skjønn forening.

«Jeg er veldig stolt av årets program. Vi tar sats og har mer kunst enn noensinne i programmet i år, og vi har flere kunstnere og kuratorer på besøk i Harstad. Her er det unike muligheter for å oppleve kunst av høy kvalitet og høre kunstnerne i samtale om verkene. Alle er invitert!» Sier festivalsjel Helene Hokland i en uttalelse om programmet. Hun legger til «Kjetil Berge er hovedkurator, og vi har satt sammen et bredt program som utforsker årets tema».

Etter den kritikerroste åpningsfilmen «Den siste våren», får årets festivaldeltakere muligheten til å oppleve flere spennende kortfilmprogrammer fra ulike kunstnere fra hele verden på Harstad Kino, samt studentfilmer fra Nordland film- og kunsthøgskole i Kabelvåg. Det vil også vises sjangerfilmer som skrekkfilm fra Grønland om mytiske vesener, dokumentar om Ola, en mann med utviklingshemming, og den nye barnekomedien, «Hør her’a!» Det blir også et gjensyn med eldre folkefavoritter som «Bend it Like Beckham», «Frost», og «Ellos eatno- La elva leve».

Det er også lagt til rette for å besøke ulike kunstinstallasjoner som vises på et hotellrom på Strawberry Hotel Arcticus, Harstad bibliotek og bestillingsverket «Verdens Ende» av SASUSU Radio på Galleri Nord-Norge. Det er gratis inngang på alle disse utstillingene.

AMIFF oppfordrer publikum til å ta en kikk på programmet på vår hjemmeside for å finne ut hvilke programposter de vil ta del i.

Av;

Kathrine Ridderseth

Harstad 28.09.23

Helene Hokland